Werkwijze

Wanneer u een afspraak wilt maken voor een intake- gesprek kunt u het beste telefonisch contact opnemen, tevens kunt u een mail sturen. Tijdens het intake- gesprek bekijken we wat de vraag is en wat de mogelijkheden zijn. Indien we een wederzijdse afstemming kunnen maken wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Het geeft in de meeste gevallen een meerwaarde om zowel met de kinderen als de ouder(s) te werken.

Uiteindelijk gaat het erom een zo goed mogelijke afstemming te maken met het kind, tiener, jongere, de ouder(s), het gezin en eventueel de school. Voor mij staat voorop dat ieder in zijn capaciteiten wordt erkend en aangemoedigd. Er wordt nauwkeurig gekeken naar de gebieden waarop een kind, tiener, jongere of ouder vastloopt en wat voor een begeleiding daar het beste bij past.

De duur en frequentie van het traject kunnen variëren en wordt afgestemd op jullie persoonlijke situatie. De ervaring leert dat 8 tot 10 consulten vaak genoeg zijn (inclusief de intake en evaluatiegesprekken). Voor alleen opvoedingsondersteuning/ oudergesprekken kunnen een paar consulten al genoeg zijn. Hoeveel consulten er exact nodig zijn hangt uiteraard af van de wensen, doelen, klacht(en) en de tijd die de cliënt nodig heeft om de opgedane inzichten te integreren.