Wie ben ik?

Ik ben Greetje Welten (1980), mijn praktijk ‘Het Zonnewiel’ heb ik in 2007 opgericht. Met zorg, aandacht en betrokkenheid stap ik elk traject in. Gevoel, speelsheid, kennis, ervaring tezamen met een goed ontwikkelde intuïtie vormen voor mij hierin de leidraad. Binnen gezinnen reageren we bewust en onbewust op elkaar. Vanuit daar heb ik besloten om me zowel in het begeleiden van kinderen, jongeren- als ouders te specialiseren. Voor elke unieke situatie wordt een unieke afstemming gemaakt. Ik vind het geweldig om deel te mogen zijn van elk veranderingsproces dat kinderen, jongeren en ouders doormaken.

Ik heb een studie aan de Sociale Academie afgerond en vervolgens een studie aan de Lerarenopleiding. Beide studies heb ik goed weten te combineren doordat ik uiteindelijk binnen het onderwijs ben gaan werken als leerlingbegeleider én als docent. Binnen de leerlingbegeleiding heb ik diverse ervaringen opgedaan. Zo kwam ik bijvoorbeeld in aanraking met leerlingen met een bepaalde mate van hooggevoeligheid, faalangst of een moeizame concentratie.

Vanuit mijn studie tot Nieuwetijdscoach en Transactionele analyse heb ik mijn kennis en ervaringen weer verder kunnen ontwikkelen en integreren. De opleiding tot Nieuwetijdscoach heeft mij geleerd doelgericht en effectief te werken met kinderen en ouders. Door middel van de opleiding Transactionele Analyse heb ik me verdiept in communicatie en ontwikkelingspatronen. Het geeft snel inzicht in complexe situaties en relaties binnen gezinnen. Ik ben gespecialiseerd in diverse werkwijzen die uitgaan van het principe van spiegelwerking en systemisch werken. Hiervoor heb ik diverse opleidingen en seminars gevolg bij internationaal bekende auteurs, therapeuten en familieopstellers, meer daarover kunt u vinden op mijn linkedin profiel. In het werken met kinderen en jongeren werk ik zoveel mogelijk passend bij hun interessegebieden en leeftijd.

In maart 2011 ben ik samenwerking aangegaan met drs. Jessica Hebly. Zij is gespecialiseerd in het doelmatig aanpakken van leerproblemen. Zo kunnen wij een complete aanpak bieden in diverse situaties. Voor zowel mijn collega als mijzelf geldt dat wij ons voortdurend bijscholen en verder blijven verdiepen in ons vak. Wij hebben beiden een opleiding medische basiskennis afgerond en vele diverse verrijkende trainingen gevolgd op ons vakgebied. Hierin hebben we ieder onze eigen specialisaties opgedaan, waarin we elkaar goed complementeren.

 

 

“Greetje Welten is aandachtig, gedreven en betrokken. Ze heeft een goed inlevingsvermogen en creëert een goede basissfeer, waarin de ander zich veilig voelt en de ruimte krijgt voor zichzelf om te ontwikkelen binnen de gesprekken. Ze stemt steeds weer opnieuw af op het kind, de tiener of ouder om een zo goed mogelijke begeleiding te bieden.”
Marissa Wits- pedagoog en hogeschooldocent pedagogiek