Els Brakman

Jongeren en ouders (opvoeders) kunnen ook terecht bij mijn samenwerkend collega Els Brakman. Zij is pedagoog, opvoed- en familieopsteller, mindfulness trainer, coach en counselor. Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan, waarbij we ieder werken vanuit onze eigen praktijk, maar goed op elkaar afgestemd zijn qua visie. Els werkt momenteel 1 dag per week op de locatie van ‘Het Zonnewiel’ in Breda.

“Els brengt je, door haar praktische, doelgerichte en empathische houding, snel bij de kern van het probleem. Ze laat je vanuit nieuw perspectieven kijken naar de probleemsituatie en je gaat weer mogelijkheden ontdekken. Vanuit een veilige basis weet ze je met oprechte aandacht en lichtheid op doortastende wijze aan te zetten tot groei.”

Wanneer u vragen heeft over de werkwijze van Els Brakman of praktische vragen (zoals tarieven, evt. wachttijden enz.) neem dan gerust contact op met haar: 06-30014915.  Geef dan aan dat u via ‘Het Zonnewiel’ bij haar bent uitgekomen.

Doelgroepen
Jongeren (vanaf 16 jaar):
je kunt hierbij denken aan problemen als beschreven op de jongerenpagina van ‘Het Zonnewiel’: hetzonnewiel.nl/coaching/jongeren .
Tijdens de kortdurende begeleiding kijken we naar je belemmeringen en waar ze vandaan komen. Stressfactoren worden verminderd, waardoor je jezelf beter voelt en weer heel wat makkelijker in het leven kunt staan. Je krijg inzicht in je verlangens, doelen en wensen en we je krijgt helder hoe je deze kunt vormgeven. 

Ouders- met opvoedkundige en systemische vragen: het is heel interessant en effectief om het probleem dat je bij je kind ervaart eens bij jezelf te onderzoeken. Wat heeft het jou te vertellen? Welke stappen mag je zelf eventueel nog maken in je ontwikkelingsproces?
Kinderen voelen over het algemeen haarfijn aan waar hun ouders (onbewust) nog mee worstelen. En daar heeft het ene kind meer last van dan het andere. Gevoelige kinderen kunnen daarop reageren met lastig of moeilijk gedrag. Ouders leren het lastige of zorgelijke gedrag van hun kind op geheel andere wijze begrijpen, zodat zij er anders mee om kunnen gaan en tot hernieuwde inzichten komen. Pedagogisch advies op maat is tevens onderdeel van het consult.

Kinderen vanaf 9 en Volwassenen- vanuit de specialisatie EFT/systemisch werken.
EFT ( Emotional Freedom Technique) is een zeer effectieve methode om stress in je lichaam op te ruimen. Het is als het ware het broertje op EMDR. Zowel bij kinderen als volwassenen zijn de resultaten van EFT altijd weer bijzonder effectief. Lees meer bij methodieken.

Systemisch werken (met volwassenen) geeft helderheid en overzicht in familiesystemen en je eigen processen daarin. Dit brengt transformatie processen teweeg die niet alleen jou maar je hele gezin ten goede komen.

Methodieken

  • Coaching, counseling, mindfullness technieken
  • Opvoedopstellingen (ouders c.q. opvoeders)
    Een opvoedopstelling® is afgeleid van de meer bekendere Familie Opstelling. Deze methode gaat naar de onderliggende systemische laag en is daardoor intensief en bijzonder effectief. Meer informatie over individuele opvoedopstellingen: www.opvoedopstellingen.nl
  • PresentChild (ouders c.q. opvoeders)
    In het gedrag van je kind ontmoet je vaak dingen van jezelf, persoonlijke (onbewuste) knelpunten dus. Door deze helder te krijgen en hiermee aan de slag te gaan stimuleer je direct het proces van je kind. Meer info kun je vinden op de site van PresentChild®: presentchild.com
  • EFT (kinderen vanaf 9 jaar, jongeren en volwassenen)
    Emotional Freedom Techniques is een effectieve methode bij stress gerelateerde klachten. Het is vergelijkbaar met EMDR, maar dan toegankelijker voor kinderen en jongeren. EFT heeft direct een kalmerende invloed op je stress systeem. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet bij angsten, stress, piekeren, somberheid.

Reacties

“Dankzij de opstellingen en EFT bij jou heb ik zoveel meer rust en acceptatie gevonden m.b.t dingen uit het verleden. Ik voel me vrijer nu er is een hoop ballast is verdwenen. Ik sta opener en kwetsbaarder (in positieve zin) in contact met mezelf en mijn omgeving.”

“Je bent een lieve, warme vrouw en dat maakte dat ik me meteen op mijn gemak
voelde. Juist ook omdat je zo normaal doet en niets gek vond van wat ik vertelde.
Dat was voor mij een nieuwe ervaring.”

“Ik kan me nu meer verplaatsen in mijn kind, en daardoor beter reageren. Dat maakt
het veel leuker! Veel Dank!”

“Het was wel handig dat je van tevoren hebt gezegd dat een opvoedopstelling een beetje op toveren lijkt; Terug toveren van de waarheid..haha, maar het hielp me echt! Super!”

“Toen ik weer buiten stond leek het alsof er een knop in mijn hoofd was omgezet. Zoveel ruimte en rust! En nu nog steeds merk ik dat ik niet meer loop te piekeren. Ik nu begrijp wat mijn kind me duidelijk wilde maken met zijn claimende gedrag.”