Scholen

Uit eigen ervaring weet ik hoe dynamisch, interessant maar ook veeleisend het beroep van een leerkracht is. Het is een uitdagend beroep vol geschenken, leermomenten en verrassingen.. Wanneer een leerkracht bereid is te blijven leren en reflecteren blijf je groeien en ontwikkelen, dat is nu juist precies zo boeiend aan dit beroep! Het Zonnewiel werkt samen met diverse scholen in en buiten deze regio. Voor onderwijzend personeel zijn er verschillende mogelijkheden in het aanbod aanwezig:

Beroepsontwikkeling leerkrachten
Praktijk ’t Zonnewiel bied workshops en lezingen aan binnen het onderwijs.

“Spiegelkracht”
Spiegelkracht is de samenvoeging van twee woorden spiegel- werking en leer- kracht. Uitgangspunt is dat leren, onderwijzen en opvoeden tweerichtingsverkeer is. Individueel of in teamverband kunnen we op een prachtige en intensieve wijze werken aan je eigen ontwikkeling als leerkracht. We gaan bekijken door welke leerling je uitgedaagd wordt iets in jezelf te ontdekken en ontwikkelen. Dit geeft verrijkende en heldere inzichten in je eigen handelen, waardoor je zal groeien als beroepsleerkracht. Tevens bekijken we hoe je als leerkracht een zo aangename leer- en werkomgeving kunt creëren. Deze workshop/ hetzij individuele begeleiding geeft verrijkende en heldere inzichten in je eigen handelen, waardoor je zal groeien als beroepsleerkracht. De workshop wordt gegeven in de ochtend of middag en duurt gemiddeld 3,5 uur. Voor meer informatie en uileg over de workshops “Spiegelkracht” neem dan contact op met ons. Indien de workshop als individuele begeleiding worden aangeboden gaat het om twee coaching- gesprekken van 1,5 uur.

Kinderen spiegelen én als wij willen kijken in de spiegel die zij ons voorhouden biedt dat fantastische kansen voor zowel onze eigen groei en ontwikkeling als die van het kind.

Speciale projecten op scholen
Er kunnen gebeurtenissen plaatsvinden die (grote) invloed hebben op het leefklimaat in de hele klas. Bijvoorbeeld op het vlak van weerbaarheid, pesten, seksualiteit, overlijden en rouwverwerking, ziekte of andere onverwachte ingrijpende gebeurtenissen. Het Zonnewiel bied in zulke gevallen speciale projecten op maat aan voor in de klas. In een aantal bijeenkomsten wordt er met de leerlingen gewerkt aan het gevraagde thema, perfect afgestemd op de klas en de situatie.

Lezingen/ workshops
Het Zonnewiel wordt regelmatig benaderd door scholen voor het geven van lezingen. Dit kan zijn vanuit een OuderRaad of vanuit de school zelf. Wij verzorgen lezingen op maat over onderwerpen als spiegelwerking, faalangst, pesten, hoogsensitiviteit, positief ouderschap, communiceren met kinderen, spiegelwerking enzovoort. Dit kan zijn in de vorm van een lezing maar ook in de vorm van een interactieve workshop. Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Zie hier voor reacties op lezingen /workshops.

Individuele leerlingbegeleiding
Het Zonnewiel biedt tevens ‘Individuele leerlingbegeleiding op maat’ aan kinderen en tieners. Deze kan plaatsvinden op de locatie van de school of in de praktijk. Ook kunnen wij in de klas komen observeren om op het handelen van een leerling te reflecteren of als begeleiding van de leerkracht.

Op aanvraag kunnen wij lezingen, workshops aanbieden aan scholen, instanties en bedrijven. Voor meer informatie over deze activiteiten, een oriënterend gesprek of een vrijblijvende offerte kunnen scholen uiteraard contact opnemen.