Jongeren

Workshop mindfullness en meditatie: ’t Meditatiewiel

You can't stop the waves but you can learn to surf citaat Jon Kabat ZinnVoor als je:Beter wil leren ontspannen.

Meer wilt genieten in het moment.
Stress beter wil leren hanteren.
Minder wil piekeren en twijfelen.
Meer (zelf)vertrouwen wilt.            

Meditatiewiel is een reeks workshop voor jongeren van 12 t/m 19 jaar. Je beslist zelf of je één of meerdere workshops volgt. De workshops worden gegeven in groepjes van maximaal 6 jongeren, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Op een leuke, afwisselende en praktische wijze ga je leren mediteren. De aangeboden oefeningen zijn eenvoudig thuis te herhalen en er wordt gekeken hoe je ze in je dagelijks leven ook kunt toepassen.

Wetenschappers hebben inmiddels aangetoond dat meditatie meetbare effecten heeft op de hersenen. Zo bleek dat mensen na drie maanden van meditatie makkelijker hun aandacht konden verdelen over prikkels uit hun omgeving. In psychologisch onderzoek is verder geconstateerd dat meditatie helpt om op grotere afstand te kunnen kijken naar je problemen en geeft het meer zelfvertrouwen.

Praktische info:
Wil je deelnemen aan de workshop(s)? Neem dan even contact op en dan vertellen wij je wanneer de volgende workshop plaats zal vinden. De workshop duurt ongeveer 2 uur en de kosten bedragen 35 euro incl. btw. Je kan ook vragen om een individueel consult, waar we meditatie- oefeningen aanreiken die helemaal zijn afgestemd op jou vraag en situatie.

Locatie: Bastionstraat 13 in Breda

Aanmelden
: via info@hetzonnewiel.nl of 06-24253871

Ervaring: De afgelopen zeven jaar heb ik regelmatig meditatie- oefeningen ingezet in zowel coaching- trajecten als workshops. Dit bleek zeer effectief te zijn. Ik heb meditatieoefeningen toegepast bij kinderen en jongeren met bijvoorbeeld faalangst, stress, opgejaagde gevoelens, onzekerheid, overmatig piekeren, slaapproblemen, psychosomatische klachten enz. Mindfulness & Meditatie bleek in al deze situaties behulpzaam te zijn. Je hoeft echter geen klachten te hebben om te leren mediteren. Je kan het ook willen leren uit interesse. Zelf beoefen ik Mindfulness & Meditatie ongeveer 10 jaar en ik ervaar er dagelijks de vele voordelen van.

Ervaringen jongeren zelf:

Lotte 17 jaar: Ik had veel behoefte aan het tot rust komen in drukke en gespannen situaties. Ik leerde goede ademhalingstechnieken en het tot jezelf komen, ik was in een andere wereld. Greetje straalde veel rust en vertrouwen naar ons uit wat erg fijn was.

Sylvie 17 jaar: De meditatie workshop is een ontzettend leuke ervaring. De sfeer is erg fijn en relaxed, dat geeft een goed gevoel. We doen verschillende soorten van meditatie, dit is leuk want zo leer je nieuwe dingen kennen. Greetje houdt rekening met iedereens verwachtingen en reacties en speelt hier goed op in. Iedereen kan wel een fijne oefening voor zichzelf ontdekken. We mediteren in een mooie, lichte ruimte. Aan het einde drinken en kletsen we nog even, dit is gezellig want de sfeer onderling is erg goed. Na de cursus ga je vol inspiratie naar huis. Thuis kun je aan de slag met de oefeningen en kun je er zelf ook weer lekker mee bezig zijn!