Els Brakman

Jongeren en ouders (opvoeders) kunnen ook terecht bij mijn samenwerkend collega Els Brakman. Zij is pedagoog, familieopsteller, coach en counselor. Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan, waarbij we ieder werken vanuit onze eigen praktijk, maar goed op elkaar afgestemd zijn qua visie. Els werkt momenteel 1 dag per week op de locatie van ‘Het Zonnewiel’ in Breda.

“Els brengt je, door haar praktische, doelgerichte en empathische houding, snel bij de kern van het probleem. Ze laat je vanuit nieuw perspectieven kijken naar hoe het probleem ontstaan is. Daardoor ontdek je mogelijkheden om weer uit vicieuze cirkels te kunnen stappen. Vanuit een veilige basis weet ze je met oprechte aandacht en lichtheid op doortastende wijze aan te zetten tot groei in je persoonlijke ontwikkeling.”

Wanneer u vragen heeft over de werkwijze van Els Brakman of praktische vragen (zoals tarieven, evt. wachttijden enz.) neem dan gerust contact op met haar: 06-30014915.  Geef dan aan dat u via ‘Het Zonnewiel’ bij haar bent uitgekomen.

Doelgroepen
Jongeren (vanaf 16 jaar):
je kunt hierbij denken aan problemen als beschreven op de jongerenpagina van ‘Het Zonnewiel’: hetzonnewiel.nl/coaching/jongeren .
Volwassen worden en je eigen leven vorm geven is een hele klus. Dat gaat met stappen vooruit en met stappen achteruit. Vragen als: ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’ schieten door je hoofd en maken dat je steeds bezig bent met plannen, ideeën en keuzes. Maar deze gedachten maken ook dat je vaak in rondjes gaat denken, gaat piekeren. Dat je vastloopt, en problemen krijgt omdat jouw gedachten over jezelf je belemmeren.
Tijdens de kortdurende begeleiding kijken we naar je belemmerende gedachten en waar ze vandaan komen. Wanneer je de stress er van af leert halen, kan je weer heel wat makkelijker leven. Je krijg inzicht in je verlangens en we gaan kijken hoe je die kan gaan vormgeven in de realiteit. 

Ouders- met opvoedkundige en systemische vragen: het is heel interessant en effectief om het probleem dat je bij je kind ervaart eens bij jezelf te onderzoeken. Wat heeft het jou te vertellen? Welke stappen mag je zelf eventueel nog maken in je ontwikkelingsproces?
Kinderen voelen over het algemeen haarfijn aan waar hun ouders (onbewust) nog mee worstelen. En daar heeft het ene kind meer last van dan het andere. Gevoelige kinderen kunnen daarop reageren met lastig of moeilijk gedrag of zelfs met fysieke klachten. (vaak buikpijn, hoofdpijn, verkouden etc). Ouders leren het lastige of zorgelijke gedrag van hun kind op geheel andere wijze begrijpen, zodat zij er anders mee om kunnen gaan en tot hernieuwde inzichten komen. Ouders ontdekken in welke patronen ze verzeild zijn geraakt en kunnen deze nu doorbreken. Pedagogisch advies op maat kan tevens een onderdeel zijn een ouderconsult. 

Kinderen vanaf 9 en Volwassenen- vanuit de specialisatie EFT/systemisch werken.
EFT ( Emotional Freedom Technique) is een zeer effectieve methode om stress  in je lichaam op te ruimen. Het is als het ware het broertje op EMDR. Zowel bij kinderen als volwassenen zijn de resultaten van EFT altijd weer bijzonder en verbluffend. Systemisch werken (met volwassenen) geeft helderheid en overzicht in familiesystemen en eigen processen daarin. Het kan een diepgaande transformatie teweeg brengen.

Methodieken

  • Coaching, counseling, mindfullness technieken
  • Opvoedopstellingen (ouders c.q. opvoeders)
    Een opvoedopstelling® is afgeleid van de meer bekendere Familie Opstelling. Deze methode gaat naar de onderliggende systemische laag en is daardoor intensief en bijzonder effectief. Meer informatie over individuele opvoedopstellingen: www.opvoedopstellingen.nl
  • PresentChild (ouders c.q. opvoeders)
    In het gedrag van je kind ontmoet je vaak dingen van jezelf, persoonlijke (onbewuste) knelpunten dus. Door deze helder te krijgen en hiermee aan de slag te gaan stimuleer je direct het proces van je kind. Meer info kun je vinden op de site van PresentChild®: presentchild.com
  • EFT (kinderen vanaf 9 jaar, jongeren en volwassenen)
    Emotional Freedom Techniques is een effectieve methode die steeds meer belangstelling krijgt vanwege de goede resultaten bij stressgerelateerde klachten. EFT werkt met acupunctuurpunten (zonder naalden, maar door zacht te kloppen met de hand) en heeft direct een kalmerende invloed op je stress systeem. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet bij angsten, stress, piekeren, somberheid.

Reacties

“Dankzij de opstellingen en EFT bij jou heb ik zoveel meer rust en acceptatie gevonden m.b.t dingen uit het verleden. Ik voel me vrijer nu er is een hoop ballast is verdwenen. Ik sta opener en kwetsbaarder (in positieve zin) in contact met mezelf en mijn omgeving.”

“Je bent een lieve, warme vrouw en dat maakte dat ik me meteen op mijn gemak
voelde. Juist ook omdat je zo normaal doet en niets gek vond van wat ik vertelde.
Dat was voor mij een nieuwe ervaring.”

“Ik kan me nu meer verplaatsen in mijn kind, en daardoor beter reageren. Dat maakt
het veel leuker! Veel Dank!”

“Het was wel handig dat je van tevoren hebt gezegd dat een opvoedopstelling een beetje op toveren lijkt; Terug toveren van de waarheid..haha, maar het hielp me echt! Super!”

“Toen ik weer buiten stond leek het alsof er een knop in mijn hoofd was omgezet. Zoveel ruimte en rust! En nu nog steeds merk ik dat ik niet meer loop te piekeren. Ik nu begrijp wat mijn kind me duidelijk wilde maken met zijn claimende gedrag.”