Tarieven

Tijdens de intake bekijken we wat u vraag is en wat de mogelijkheden zijn. Indien we een wederzijdse afstemming kunnen maken wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Indien blijkt dat we niet de juiste afstemming kunnen maken, zal ik samen met u kijken van welk advies ik u kan voorzien in deze situatie. Wanneer u zich nog afvraagt of deze vorm van begeleiding geschikt is neem dan gerust contact op, zodat we dit kunnen bespreken.

De tarieven zijn inclusief: gebaseerd op de tijd en investeringen die nodig zijn voor het consult, inclusief voorbereiding en verslaglegging voor eigen dossier, administratie, bijscholing en overige praktijkkosten, indien btw wordt gerekend is deze ook inberekend.

De onderstaande tarieven zijn geldig vanaf 1 januari 2018.

Intake en evaluatiegesprekken ouders/verzorgers. € 83,00 (50-55 min.)
Kinder-, Jongeren- en Ouderconsulten. € 83,00 (50-55 min.)
Opvoedopstelling voor ouders, in 1 sessie (tussen de 90 en 120 min.) naar de onderliggende kern van de opvoedvraag / het opvoedverlangen. Wordt op basis van uurtarief €90 berekend (naar rato, per 60 min.)
Supervisie kind- en jeugdprofessionals. € 90,00 (berekend naar rato, per uur, excl. btw) Zie: aanbod-supervisie
Overig
Rapportage voor ouders/school, inhoudelijk overleg als aanvulling op het traject via telefoon of mail, inhoudelijk overleg met derden (op verzoek van klant). € 90,00 (berekend naar rato, per uur)
Evt. reistijd bij gesprekken op locatie worden berekend met behulp van de anwb- routeplanner. € 35,00 (berekend naar rato, per uur)

Betalingsvoorwaarde: niet nagekomen afspraken kunnen in rekening worden gebracht. Voorkom dit en meld uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af.

Vergoedingen

Je hoeft geen eigen risico te betalen, omdat de therapie vanuit de complementaire / alternatieve zorg vergoed wordt. Gezien onze psychosociale achtergrond worden de behandelingen op de factuur omschreven als ‘psychosociaal consult’.

Zorgverzekeraars
De kosten worden in veel gevallen gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar als u de factuur aan hen opstuurt (achteraf declareert). Het Zonnewiel is aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), vakgroep VPMW en bij de RBCZ. Consulten worden alleen vergoed door zorgverzekeraars via een aanvullend pakket. De mate van vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend, er zijn ook zorgverzekeraars die niets vergoeden. Informeer dus bij uw eigen zorgverzekeraar naar vergoedingen of kijk op de site van de NFG, hier kunt een overzicht vinden. U kunt kosten ook als bijzondere ziektekosten bij uw belastingaangifte opvoeren. In sommige situaties kan de vergoeding via de ‘rugzakregeling’ gerealiseerd worden. U kunt tevens begeleiding bij ’t Zonnewiel inschakelen als uw kind een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt.

De zorgverzekeraar zal willen weten bij welke beroepsvereniging de therapeut is aangesloten en met welke code deze vindbaar is. Registratienummer beroepsvereniging NFG: 8007096509. Het licentienummer van de RBCZ is 809582R. De AGB-code is de code waaronder zorgverleners voor de verzekering vindbaar zijn. De AGB-code van Greetje Welten is: 90-039141. De AGB-code van de praktijk is: 90-(0)17615.

Wanneer u nog vragen hebt over vergoedingen neem dan gerust contact op.